top of page

Monograma

El monograma combina i integra les lletres X i F. A nivell formal pretén recordar la forma d'una hèlix de vaixell, així com una sensació de dinamisme, accenmtuada per les dues línies sorgides de les astes transversals de la lletra F.

Monograma XF blanc.jpg
Monograma XF negre.jpg
Monograma

Tipografia Battersea

La referència principal és la portada de l’àlbum Animals de Pink Floyd, on apareix una antiga fàbrica abandonada de Londres, coneguda amb el nom de Battersea Power Station. És per aquest motiu que la tipografia s'anomena Battersea, ja que l’asta gruixuda de cada caràcter recorda a les línies verticals de la façana de la fàbrica, mentre que les altres astes i terminacions no presenten gruix, per tal de recordar al raig de llum blanca del Dark Side of the Moon.

Animals.jpg
Battersea editado.jpg
The Dark Side Of The Moon.jpeg
Tipografia Battersea.jpg
ABC Tipografia.jpg

Conceptes oposats

La representació del concepte de simetria és constituït principalment per uns ulls, elaborats a partir d’una el·lipse amb arestes definides i unes circumferències concèntriques de diferent radi per a la nineta i el color dels ulls. Vaig organitzar-los de manera simètrica en 2 columnes de 3 ulls, units per una línia recta vertical que recorda la corda o fil d’un monocle.

D'altra banda, la representació d’asimetria ens mostra un ull mirant a través del pany d’una porta. La figura del pany s'aconsegueix unint una circumferència a un triangle isòsceles del mateix color i sense contorn. Aleshores, aplicant aquestes dues figures sobre un fons fosc i situant l’ull al damunt de tots el elements s'aconsegueix el resultat

conceptes oposats 2 Xavi Foz.png
conceptes oposats 2 Xavi Foz.png
Tipografia
Conceptes oposats

Disseny d'una dentitat corporativa

La composició està organitzada de manera simètrica, distribuint el que representen 4 finestres d’avió  formant una mena de rectangle. Aquestes finestres, mostren uns patrons sinuosos i/o hipnòtics que simbolitzen també la idea de viatge.

Amb l’objectiu de combatre el repetiment, he representat les finestres amb un tancament progressiu de les seves “cortinetes”, organitzat de manera que equilibri la composició distribuint el pes visual a les finestres inferiors.

Disseny d'identitat corporativa.png
Id. corporativa

Pensar en imatges

El disseny parteix de la idea de plantejar la composició en forma de triangle, construït d’smartphones de color vermell, que contrasten amb el crema del fons, recordant a una senyal d’atenció de trànsit (per la forma i els colors blanc i vermell).

Dins de cada smartphone hi ha diferents símbols gràfics que representen la vulnerabilitat de la nostra privacitat a través dels mòbils. Entre aquests símbols gràfics tenim pictogrames (l’espia, els smartphones, les orelles i el candau) i també un imagotip (REC).

Pensar en imatges Xavi Foz.jpg
Pensar en imatges

Disseny d'una carpeta

Els dissenys pretenen representar de manera clara i simple els diferents itineraris acadèmics que ofereix el CIC.

Els elements gràfics han estat creats amb l’Illustrator.

 

Finalment, les dues composicions busquen integrar i distribuir de manera no jeràrquica els diferents elements per tal de transmetre la idea d’igualtat envers els diferents itineraris.

disseny carpeta xavi foz.png
disseny carpeta 2 xavi foz.png
Disseny editorial
Disseny d'una carpeta

Cadira MAXXIMA

Ha estat dissenyada per quedar integrada a l’interior del museu MAXXI a Roma, de Zaha Hadid, a mode de mobiliari apte per l’ús dels visitants. És per aquest motiu que la cadira presenta formes sinuoses i ondulades de tendència minimalista, però també fragmentades, ja que la fragmentació és un tret característic i important de l’arquitectura de l’edifici.
El material escollit ha estat l’acer, concretament en els acabats lacat i mat, de color blanc i negre respectivament, per tal d’integrar-se a l’interior del museu també a nivell cromàtic.


Les fragmentacions de la cadira tenen, a part d’una funció estètica, una funció pràctica: el forat circular de 5cm de diàmetre situat a la part posterior de la cadira facilita el seu desplaçament, permetent arrossegar-la col·locant-hi un bastó a través. L’altra fragmentació, situada a la part frontal a l’alçada dels peus, permet actuar com a punt de suport a la persona asseguda. D’aquesta manera s’evita que rellisqui degut a la forma del respatller i la llisor de l’acer lacat.


Finalment també cal destacar que la cadira és de fàcil desmuntatge, facilitant així la seva reutilització o reciclatge. A la seva base presenta una gran obertura que permet desenroscar els cargols que uneixen les dues peces que formen la cadira; el respatller d’acer lacat blanc i l’estructura d’acer mat negre.

Cadira MAXXIMA2.jpg

Disseny d'un CD

Els dissenys de la portada i contraportada estan basats principalment en la tècnica del collage. Així ho vaig decidir per tal d’establir una relació directa amb el contingut del CD, que compila 9 cançons de Hip-Hop produïdes a partir del sampling , una mena de collage musical que consisteix en destriar elements de cançons preexistents per barrejar-los i reorganitzar-los creant noves composicions.

El personatge que protagonitza la portada també està directament relacionat amb el contingut del disc ja que és la representació visual de Quasimoto, el productor i rapper que enceta el compilatori. El títol d’aquest és Alt Rap i està integrat en la panxa del personatge. El títol fa referència a que es tracta d’un Hip-Hop més alternatiu, fins i tot d’avantguarda, propi de la dècada dels 2000, havent deixat enrere l’època daurada del Hip-Hop.

Disc Desplegat.jpg
Disc Desplegat.jpg

Disseny editorial

April Greiman 1.png
April Greiman 2.png
Disseny d'un CD
Disseny d'una cadira

Un patró de punts negres es superposa a la gran majoria dels elements visuals de la portada, un recurs força utilitzat per April Greiman, que permeten combinar els diferents elements de manera més orgànica. La tipografia de la portada i textos també fan al·lusió al disseny digital d’April, motiu pel qual també s'inclou en la portada, imitant el collage, un ordinador dels anys 70s i una càmera de mà VHS (pixel·lada).

​

Pel que fa al disseny de l’altra cara, consta d'una major unitat cromàtica. També s'hi afegeixen elements visuals (3 marcs rectangulars) i patrons de caràcters repetits per tal de fer referència al component digital dels  dissenys de Greiman, així com la inclusió dels errors informàtics com a recursos visuals del propi disseny.

  • Blanco Icono de Instagram

©2018

bottom of page